Lukijat Huom.

Tätä lukiessanne tämä teksti on kirjoitettu 9.8.2014. Idea kirjoitukseen tuli sattumalta humalatilassa, joten teksti saattaa myöskin vaikuttaa siltä :D

Nykyajan Nuoriso

Termi "nykyajan nuoriso" ei ole mitenkään uusi keksintö. Tätä termiä olen saanut kuulla kun itse olen ollut vielä pieni poikanen vain, silloin kun itse olen edustanut nuorisoa ja nyt aikuisiällä. Tulevaisuudessa saan myös kuulla tätä samaa, joten ajattelin kertoa omasta näkökulmasta tästä termistä.

Mitä siis "nykyajan nuoriso tarkoittaa"? Ihmisten näkökulmasta nykyajan nuoriso tekee sitä tätä ja tota ja se on pahasta. Joidenkin ihmisten näkökulmasta tämä tarkoittaa juomista, metelöintiä ja muuten vain riehumista tai pahan tekemistä. On kuitenkin realismia ajatella niin, että mitä me itse teimme nuorina. Osa meistä tosiaan joi, metelöi ja riehui muuten vain, mutta tehtiinkö me muille ihmisille pahaa? Vastaus on: osa teki, osa ei. Tämä tietenkin on yksilöllistä.

Meistä kaikista tulee nuoria tai sitä me olemme olleet. On todennäköistä että vanhemmiten ajattelemme tiettyjä tekoja pahoina ja tiettyjä tekoja ns. ookoona. Ajattelemme omia tekojamme eri tavalla 10 vuoden jälkeen. 20 vuoden ajattelusta ei ole vielä allerkirjoittaneella vielä ajatuksia, olenhan vielä alle 30-vuotias. Totuus kuitenkin on, että jo kymmenessä vuodessa me jokainen kehitytään eri tavalla, tajuamme asioita eri kantilta ja ajatus laajenee, tavalla tai toisella. Siksi me ihmiset hankimme elämänkokemusta ja jokainen saa elämänkokemuksen eri teitä.

Me jokainen saamme arvostusta teoistamme. 14-vuotias voi olla jo näin varhaisessa iässä lahjakas matematiikassa, lahjakkuus musiikin soittamiseen voi tulla 9-vuotiaana tai: voi olla, että heikkokuntoinen yläasteelainen on 10 vuoden päästä Suomen nopein 400 metrin juoksija. Kaikki on mahdollista, se riippuu vain yksilöstä ja hänen päätöksistään.

Itse tätä kirjoittaessa olen tavannut illan aikana monenlaisia yläasteella olevia ja toisen asteen koulutukseen siirtyviä nuoria. Olen siis näin leikkimielisesti sanoen tutkinut oman asuinkuntani nuoria. Kyllä, monet käyttävät päihteitä, mutta polla toimii ja oikeastaan jopa yllätyin, miten fiksuja nykynuoret osaavat olla. Toki sain myöskin nauruja jälkikäteen yhdeltä nuorisoporukalta kun pummin tupakan, mutta tämä nyt on normaalia. Kuka meistä nyt ei olisi nauranut oudolle heebolle? Ja ymmärrän naurut itseäni kohtaan, nauranhan minä itsekin itselleni :D

Se että miten me itse ajattelemme nykynuorisoa, riippuu täysin meistä. Jokainen meistä on tehnyt jotain hölmöä jossain vaiheessa nuoruutta. Eikä sen hölmön teon tarvitse olla minkään tuhoamista taikka haukkumista, se voi olla jopa väärä päätös opiskelua kohtaan tai yksityiselämään liittyvä asia.

Olemme ihmisiä kaikki iästä riippumatta, teemme vääriä päätöksiä ja osaamme silti nauttia elämästä! Elämä on silti ihanaa, oli niitä metelöiviä nuoria ympärillä tai ei. Muistakaa silti: Vaikka nykyajan nuoriso vaikuttaisi Sinuun rakas lukija miten vain, ne saavat silti jotain hyvää aikaseksi. Valitettavasti meistä kaikista tulee ikääntyessä erilaisia, toiset tekevät enemmän pahaa kuin toiset ja toiset haluavat korjata näitä virheitä parhaan mukaan. Kaikki silti haluavat elää, eikö näin?